Prajituri

Reteta Prajitura cu blat de ciocolata si ganache

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)"
 
Prajitura cu blat de ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva. Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

ingrediente

BLAT:
   8 oua
   4 cesti zahar
   3 1/2 faina
   1/2 ceasca cacao
   10 linguri apa
   10 linguri ulei
   un praf de sare
   1 esenta de rom
GANACHE DE CIOCOLATA:
   500 ml frisca lichida
   300 gr ciocolata cu lapte
   1 fiola esenta de rom
SIROP:
   300 ml apa
   200 gr zahar
   1 esenta de rom
ORNARE:
   300 ml frisca
   1/2 ciocolata amaruie

mod de preparare

Prajitura cu blat ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva.




BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.




CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema de orajitura isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.




SIROP: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.




ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul,punem primul blat,insiropam,punem crema, apoi blat si insiropam.




Peste prajitura cu blat ciocolata si ganache punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.


Incearca si Prajitura cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de ciocolata si ganache" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.