Pentru blat: Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de ju
Pentru blat:
Se amesteca faina cu un praf de sare si se aseaza pe planseta, se face o gropita la mijloc. Se taie cuburi untul si se repartizeaza de jur imprejur. Framantam rapid un aluat si adaugam cacao, ou, zahar si cca 4 linguri apa rece.
Se face o bila de aluat si se infasoara in folie, se lasa la frigider cca 30 min.
Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort-diam.26 cm tapetata cu hartie de copt.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se amesteca branza de vaci cu oua, zahar si zahar vanilat apoi se incorporeaza amidonul si mascarpone putin batut.
Compozitia de branza se aseaza pe blat si se niveleaza.
Pentru crusta se amesteca faina cu cacao, cafea solubila si zahar. Se aseaza deasupra fulgi de unt si se framanta rapid un aluat sfaramicios; acesta se repartizeaza uniform peste compozitia de branza si se coace prajitura la 45-50 minute.
Se pudreaza cu zahar
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii