Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • Crema neagra:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • Bezea:
  • 2 albusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • Crema de fructe:
  • 400 g visine congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de Amidon
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Preparare crema alba:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de pufoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone. 

Preparare crema neagra:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Preparare bezea:

Punem albusurile de ou intr-un bol cu cele 2 linguri de zahar si praful de sare. Mixam pana cand albusurile se transforma intr-o bezea ferma (atunci cand intoarcem bolul invers si bezeaua sta, inseamna ca este gata).

Preparare crema de fructe:

Punem visinele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mic. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc. 

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. 

Insiropam prima sectiune cu apa + zahar. Punem 3 linguri de bezea. Intindem uniform. Adaugam crema neagra. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de fructe si nivelam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Decoram cu ciocolata alba data pe razatoare. O lasam la frigider 3-4 ore sau peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola