Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e tare, se adauga zaharul, apa, crema de galbenusuri si se amesteca totul cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Apoi se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Toata compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (cca 180 grade) pana trece testul scobitorii. Se scoate pe gratar, se inlatura repede hartia de copt si se taie pe lung in doua parti egale, dar asta numai dupa ce s-a racit complet.
Intre timp se prepara crema: untul la temperatura camerei se alifiaza bine cu zaharul pudra, sau miere (eu am pus miere), galbenusurile si esenta de menta.
Siropul se prepara astfel: zaharul se pune la topit intr-o craticioara, iar dupa ce s-a caramelizat, se toarna apa (zaharul ars se va umfla, dar se va "cuminti" repede) si se lasa in continuare la foc. Dupa dizilvarea completa a zaharului ars in apa, se ia craticioara deoparte si se adauga plicurile de capuccino si esenta de rom. Se lasa la racit.
Prajitura se asambleaza astfel: blat+sirop:crema+blat+sirop. Apoi se da la racit 2 ore, se portioneaza si se serveste.
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Tip: Prajitura cu menta se poate servi si cu diferite glazuri (eu am facut glazura simpla de zahar violet si visine).
Enjoy!
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe