Prajitura cu pere si nuci este o prajitura delicioasa, deosebita, aromata. O reteta de prajitura pe care merita s-o incercati macar o data, pt ca o s-o repetati.
Povestea acestei prajituri incepe cu dezgolirea perelor :). Dintre ele, doua se taie cubulete iar celelalte trei se lasa intregi si se curata de seminte. Ca sa nu le fie prea frig perelor le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu paturica din zahar, scortisoara, nucsoara si cuisoare. Le amestecam bine si le lasam sa se odihneasca.
Acum, in lumina calda a soarelui de toamna a venit randul celor trei oua, sa se amestece cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Credeti ca nuca poate sta deoparte cand vede asemenea petrecere dulce? Vazand-o nerabdatoare am macinat-o bine impreuna cu surorile ei (migdalele si alunele) si am invartit-o bine in castron.
Buuun! Acum trebuie sa pregatim tava... Eu am folosit o tava rotunda cu fundul detasabil. Pentru ca avem o compozitie moale si nu vrem sa picure in cuptor, ii facem o fustita din hartie de copt. Aceasta se face in felul urmator : taiem un patrat de hartie il impaturim in doua, apoi iar in doua si inca o data in doua, pana obtinem un triunghi. Taiem in forma de semicerc, desfacem si ...
Urmeaza momentul in care dulceata intra in scena si umple glorioasa perele ...
a sa nu scape dulceata capacim perele cu cate o felie subtire (tot de para...) Apoi le asezam frumos in tava...
Turnam compozitia peste pere, lasam un minut la soare sa isi traga sufletul si sa capete curaj si apoi ... la cuptor cu prajiturica (190 de grade, 40-50 de minute).
Pana se bronzeaza prajitura, punem zaharul la caramelizat (de preferat intr-un vas mai adanc pentru ca laptele o sa se umfle in pene).
Cand tot zaharul s-a topit (aveti grija sa nu se arda prea tare ca va fi amar) dam vasul deoparte de pe foc si adaugam laptele. Punem din nou pe foc mic si amestecam pana se dizolva zaharul caramelizat. Apoi lasam la rece sa se ingroase.
Scoatem prajitura din cuptor si ne jucam mai departe cu ea : caramel, zahar pudra, nuci...
Reteta de prajitura cu pere si nuci a fost propusa de IriA pe forum culinar.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii