Prajituri

Reteta Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 03-08-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao"
 
O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.

ingrediente

10 portii

Blat:
   6 oua
   4 linguri apa
   6 linguri zahar
   4 linguri faina
   5 linguri nuca macinata
   1 plic praf de copt
   un praf sare
Crema:
   200 gr piure Castane
   150 ml frisca lichida
   150 gr visine fara samburi
Jeleu:
   400 gr visine fara sambure
   4 linguri zahar
   10 gr gelatina

mod de preparare

Blat Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic. Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul (daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare. Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt. Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema: Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena, usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar. Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul . Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul : In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii. Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se topeste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi. Punem gelatina sa se dizolve, atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte. Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider. Asamblare Blatul il asezam pe un platou, aseazam crema si o intindem uniform. Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider . Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe. Servim rece .

Incearca si Cornulete de vanilie cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.