Prajituri

Reteta Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 2h 
ani67 postat de
Postat pe: 31-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)"
 
Pentru deserturi aromate de toamna! Dovleacul vedeta prajiturilor!!

ingrediente

10 portii

Blat:
   5 oua
   5 linguri de zahar
   5 linguri de faina
   3 linguri de ulei
   un praf de sare
   o lingurita de coaja rasa de lamaie
Crema:
   4 linguri de smantana,
   piure de la un dovleac de 1 kg,
   copt la cuptor
   un plic de gelatina granule (10 g)
   200 g zahar pudra,
Decor:
   o mana de cubulete de dovleac crud,
   150 ml vin alb
   150 ml vin Albusuri de ou
   2-3 stelute de anason,
   un plic de Gelle Tort transparent

mod de preparare

1.Se preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se freaca un pic galbenusurile cu leiul apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca. 20 min. la foc potrivit. Se scoate se desprinde de pe hartie apoi se taie in doua bucati egale.


2.Se prepara crema amestecand smantana bine cu zaharul pudra.Din miezul de dovleac copt in cuptor,se opreste cam o mana de cubulete restul se mixeaza pana obtinem un piure pufos care se incorporeaza in smantana.Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in fir subtire in crema.


3 Se aseaza prima jumatate de blat in tava mai mica apoi se toarna crema,se presara deasupra cubulete mici din miez de dovleaca copt in cuptor si se vine cu cealalta jumatate de blat,deasupra.Presam usor cu mana.


4.Se pune la fiert vinul cu zaharul,se adauga anasonul si se lasa sa dea in cateva clocote,sa se aromeze siropul.Se scot stelutele de anason si se fierb cubuletele de dovleac crud. Se lasa sa clocoteasca la foc domol cca.10 minute dupa care se strecoara siropul,se scurg bine cubuletele de dovleac.In sirop adaugam si Gelle-ul pe care l-am dizolvat cu un pic de apa.Se lasa sa clocoteasca usor apoi il turnam deasupra prajiturei,dupa ce am presarat intai cubuletele scurse de dovleac fiert.Se lasa la rece 2-3 ore apoi se taie [prajitura in forma dorita. Pentru o aroma mai puternica de anason,in loc de stelute putem presara un praf de anason macinat. Pofta buna!

Incearca si Soare arzator, prajitura pentru cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.