Prajituri

Reteta Prajitura dobos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gherman_43428 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecar

ingrediente

Ingrediente pentru foi:
   7 oua
   250 g zahar
   200 g faina
   1/2 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
   250 g zahar pudra
   200 g unt
   200 ml lapte
   50 g faina
   30 g cacao
Ingrediente pentru glazura :
   150 g zahar tos

mod de preparare

1. Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.


2. In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.


3. Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.


4. Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.


5. Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.


6. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.


7. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.


8. Se umplu folie cu crema obtinuta.


9. Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:


10. Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.


11. Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. 12. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
Incearca si Prajitura cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.