Prajituri

Reteta Prajitura fina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
TEASCA_31732 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (

ingrediente

   10 oua
   300gr zahar
   250gr nuci macinate
   10 linguri de faina
   un pachet de unt
   1 sticluta de esenta de rom
   6 linguri de cacao

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ( se pune cate putin ) pana se face o crema consistenta. Se adauga faina 3 linguri (cate putin), se amesteca bine. Se adauga nucile macinate, se amesteca bine. Pe fundul unei tavi de aragaz se fac foile. Se unge cu unt fundul tavii. Se presara faina peste fundul tavii unse (dupa ce se presara faina, se intoarce tava pe verticala si se scutura putin, sa cada faina care este in plus). Peste tava astfel pregatita se pune o parte din compozitia pregatita. Cand se intinde crema sa nu se atinga tava cu lingura. Trebuie sa iasa 3 foi. Se pune tava in cuptor. Cand foaia este gata se pune pe o coala de hartie. Se repeta operatiunea pentru celelalte foi.
Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu 10 linguri de zahar pe foc mic pana se topeste zaharul. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 3-6 linguri cacao si se freaca in continuare pana se integreaza in compozitie. Dupa ce se raceste putin (dar nu prea mult, sa fie calduta), se adauga unt (jumatate de pachet) si se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase). Se imparte crema in doua. Foile se pun in tava cu crema intre ele. Pe prima de sus nu se pune crema. Prajitura se serveste dupa 3 zile. Se taie în patratele.

Incearca si Prajitura cu mere si crema de scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.