Este o prajitura speciala, deoarece in fiecare an, fetita mea o cere sa o facem pentru Mos Craciun. Prajitura care este pusa an de an, sub bradut.
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul (cele 6 linguri) si cu amoniacul stins in laptele caldut (6 linguri). Se adauga untura, dupa care se incorporeaza si faina (500 gr). Se framanta pana se obtine un aluat omogen din care se coc 3 foi pe dosul tavii de cuptor unsa cu ulei. Pentru crema, se amesteca intr-o oala, cele 3 linguri de faina cu 400 gr de zahar si se pune cate putin din cei 500 ml de lapte, pentru a nu se face cocoloase. Dupa omogenizare, se adauga restul de lapte si se pune la fiert crema pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un pachet de margarina (250 gr), se adauga coaja razuita de la lamaie si o parte din zeama, in functie de cat de acrisoara ne place crema. Cu aceasta crema se umple cele 3 foi si se lasa sa se inmoaie pana a doua zi, dupa care se pudreaza si se serveste.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii