Prajitura profito este un desert delicios care cu siguranta iti va indulci ziua. Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de: faina, unt oua, budinca, mere, nuca.
Se pregateste aluatul pentru foi din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte. Aluatul rezultat se imparte in 3, pentru 3 foi. Intr-o tava se pune prima foaie, se unge cu gem de caise iar apoi se adauga un strat de nuca macinata, un strat de mere rase si putin pesmet, dupa care se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune totul la cuptor timp de 20 de minute. Ultima foaie se coace separat.
Pentru crema se pune margarina la topit, se adauga zaharul si faina si se amesteca constant. Separat se prepara budinca si apoi se amesteca cu margarina topita si se amesteca pana devina groasa. Compozitia obtinuta se aseaza deasupra celei de a doua foi si se acopera cu ultima foaie.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele si se fierb la foc mic intr-o cratita mai mica, dupa care se toarna peste ultima foaie.
Prajitura profito se lasa la racit timp de 1-2 ore si apoi se serveste.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii