Sigur o stie toata lumea si cu siguranta stie si cat e de buna.
Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la congelator pana preparam crema.
Crema: Visinele se spala si se curata de samburi. Se lasa sa se scurga. Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale si galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga visinele si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar. Se incorporeaza in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat se da pe razatoarea mare, avand grija sa se acopere toata suprafata tavii. Se preseaza usor aluatul, apoi se toarna crema. Se niveleaza si se rade deasupra celalalt bulgaras de aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Se stinge focul si se lasa inca cateva minute in cuptor. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii