Prajituri

Reteta Pralin de alune de padure si mousse de pralin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
liliana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja. Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat, s

ingrediente

   135 g alune
   90 g zahar
   Pentru Mousse de pralin: 350 g frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra
   7 g gelatina
   180 g pralin de alune
   15 g rom

mod de preparare

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja. Intr-o craticioara se pune zaharul la caramelizat, si cand devine auriu se pun alunele, amestecand pana acestea sunt bine inrobate in caramel.Se rastoarna pe o tava unsa cu putin ulei, si se lasa sa se raceasca.


Apoi se toaca la robot pana devin pasta.





Frisca se bate cu zaharul si se tine la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece si dizolva conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu romul si cu o parte din pralin, apoi totul se pune peste restul de pralin. Se adauga o parte din frisca, se amesteca, apoi se adauga si restul de frisca, amestecand usor de sus in jos.








Reteta propusa de Daneza13
Incearca si Bezele vanilate cu apa de trandafiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Pralin de alune de padure si mousse de pralin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.