Prajituri

Reteta Rulada cu caramel mentolat si nuca

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 26-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
O rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau aroma, am incercat menta proaspata culeasa din gradina. Am pus doar cateva firicele dar aroma ei s-a simtit bine, atat cat trebuie .

ingrediente

6 portii

Pt Blat:
   5 oua
   4 linguri apa
   50 ml ulei
   9 linguri faina
   2 linguri cacao
   praf de sare
   1/2 lingurita praf de copt
Pt crema:
   200 gr zahar
   300 ml frisca
   menta tocata (o lingura)
   150 gr nuci taiate grosier si prajite

mod de preparare

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate . Faina o amestecam cu praful de copt si cacao . Adaugam la oua lingurile de apa , o parte din faina si jumate din ulei . Omogenizam ,apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine . Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine . Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute . Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop. Crema : Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar . Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti . Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa , smantana de casa . Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei. Frisca ramasa o batem tare ,iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca .Omogenizam bine si vom avea o crema maronie ,pufoasa . Adaugam in crema si 100 gr nuci . Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema . Rulam usor atat cat ne permite umplutura . Eu am avut multa umplutura , dupa cum vedeti,asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului . Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci ,. Dam la frigider si cand este rece se poate servi  Pofta mare .
Incearca si Desert la pahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel mentolat si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.