Blatul: Se bat albusurile cu jumatate din zahar. Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se dauga pe rand uleiul, faina amestecata cu praf d
Blatul:
Se bat albusurile cu jumatate din zahar.
Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se dauga pe rand uleiul, faina amestecata cu praf de copt, apoi se incorporeaza albusul amestecand incet .
Se imparte compozitia in doua. In unul se pune colorant iar celalalt se lasa alb.
Se toarna compozitia in fasii intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25/35 cm).Se da la cuptor 200° timp de 10 min
Crema:
Se pun pe foc laptele,untul si zaharul ,cand a inceput sa clocoteasca se adauga grisul si se lasa sa fiarba timp de 3 minute amestecand continu.e ia de pe foc si se adauga nuca de cocos si siropul de menta.
Se unge foaia repede ca sa nu se intareasca prea tare crema. Se ruleaza (eu am folosit hartie de copt) si se da la rece timp de 1 ora.
Aceiasi reteta doar ca am inlocuit culoarea(am pus roz)
(crema e frisca simpla) sau am inlocuit cu 2 linguri de cacao.
Pofta buna!
Reteta Rulada in culori a fost propusa de taylor pe forum culinar.ro
Alte retete de rulada gasiti aici:
Rulada Budapesta,
Rulada cu miere si gris,
Rulada cu mac
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.
Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii