Prajituri

Reteta Sarlota cu cirese

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sarlota cu cirese este o prajitura deosebita deloc greu de pregatit. Aceasta reteta de prajitura cu cirese o puteti servi cu succes la ocaziile festive.

ingrediente

pt rulada:
   5oua
   75g zahar
   75g faina
   1 plic zahar vanilat
   1plic praf de copt
   1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300g
    
pt crema:
   1 compot cirese sau cirese proaspete
   2 linguri amidon
   400ml lapte
   1 budinca vanilie
   1 zahar vanilat
   300ml smantana pentru frisca
   4 linguri zahar
   1 plic gelatina

mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza pana devin spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se mixeaza din nou. Apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori de jos in sus.




Turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, cuptorul inainte incalzit.




Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda. Intindem deasupra dulceata, rulam in prospo si lasam sa se raceasca.




Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic gelatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.




Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi prajitura cu cirese) si marginile formei.




Ciresele se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul. Daca folositi cirese proaspete le spalati si curatati de samburi si va va trebui in plus aceeasi cantitate de nectar de cirese.




Se toarna peste sucul ce fierbe apoi se pun si ciresele si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa.




Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza. Budinca trebuie si ea mixata apoi se amesteca usor cu frisca. Se toarna apoi peste visine.




Sse decoreaza cu putina ciocolata razuita si cirese proaspete si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.




Reteta de sarlota cu cirese a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Pastrati sarlota cu cirese la rece pana in momentul servirii.

Incearca si Chec cu nuca si cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.