Prajituri

Reteta Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
bubu_tyna postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat;
Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obt

ingrediente

   200 g zahar pudra
   200 g unt
   200 g ciocolata
   2 pachetele zahar vanilat
   100 g nuci sau migdale
   1 bucata lamaie
   2 tablete de ciocolata
   3 pahare smantana

mod de preparare

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat;
Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena;
Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai. Acest amestec se intinde peste crema;
Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta;
Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru cateva ore. Se serveste rece.
Incearca si Pariziana
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.