Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amare
Pentru blat se amesteca bine 200 gr. unt se pune la topit, 3 masuri firimituri de prajituri cu ciocolata (multa ciocolata) sau de pricomigdale, amaretto, fursecuri cu graham si 1 masura nuca de cocos si se presara pe fundul si pe peretii unei forme de tort. Se dau 7-8 minute la cuptor. Pentru a obtine crema, toate ingredientele se amesteca si anume cele 12 galbenusuri; 3 cutii lapte condensat( 400 gr.); 1,5 cana suc limeta, coaja lamaie; toate acestea se toarna peste aluatul racit si se da la frigider 4 ore.
Feliile de limeta se taie subtiri si se pun in apa fierbinte cateva minute. Se scot si se pun intr-un sirop facut din cantitati egale de zahar si apa.. Se lasa 15 minute pe foc. Se scot si se lasa la scurs 1 ora. Se dau prin zahar tos.
Se orneaza cu ele tarta.
4. Se pregateste sosul de coacaze astfel: Se amesteca ingredientele si se pun pe foc 10-15 minute, Se mixeaza. Apoi se adauga jumatate de cana de fructe intregi.
Prajitura se serveste alaturi de sosul de coacaze.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu limete propusa de alessia antonia
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii