a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3. Mixam mai departe. 4. Faina
a) Aluat:
1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma.
2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua.
3. Mixam mai departe.
4. Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,
apoi adaugam cite o lingura la amestecul de oua.
5. Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
6. Turnam aluatul in tava si dam in cuptorul preincalzit la 170°C.
7. Dupa ce bagam tava, coborim temperatura la 160°C, timp de 25 minute.
8. Lasam la racit pe un gratar.
9. Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte.Lasam la racit/uscat.
9. Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
b) Umplutura:
1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc usor, timp de 2 minute impreuna gelatina.
2. Sucul rece, il amestecam cu zahar dupa gust pina nu se mai simt cristalele de zahar.
3. Sucul cu gelatina il adaugam la sucul rece si amestecam.
4. Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
5. Turnam in adincitura tartei. Lasam la inchegat.
(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)
c) Decorare:
1. Se poate decora cu fructe.
2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulati fructele cu sucul gelatinat.
(cele 2-3 linguri puse deoparte)
3. Batem frisca cu zaharul vanilat.
4. Decoram dupa plac.
Reteta propusa de MAYA.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii