1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine. 2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare
1. Crema de branza se amesteca cu faina. Eu am bagat mixerul si a mers foarte bine.
2. Se adauga apoi untul taiat cubulete si se mixeaza in continuare.
3. Se adauga cate o lingura de apa si se framanta cu mana pana aluatul se leaga bine si devine foarte usor de lucrat.
4. Se imparte apoi in 2, se infasoara in folie alimentara si se da la rece 30 de minute.
5. Cat se afla aluatul la rece se pregateste umplutura: Merele si perele se curata de coaja si se taie felii.
6. Se scoate jumatate de aluat din frigider si se intinde o foaie cat mai rotunda, groasa de cativa milimetri. Se transfera foaia pe o hartie de copt. 7. Zaharul amestecat cu scortisoara se intinde pe foaie, apoi se aseaza feliile de mere si de pere dupa bunul plac, avand grija sa pastram o margine neacoperita.
8. Se scoate si cealalata jumatate de aluat si se intinde o foaie putin mai mare decat prima. Cu aceasta foaie se acopera merele si perele. Marginile se sigileaza cu o furculita, iar foaia de deasupra se cresteaza.
9. Se da la cuptor la 180 gr C pana crusta devine aurie. Se taie doar cand s-a racit complet.
Pofta buna!
Reteta Tarta cu mere si pere a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Tarta cu pere,
Clafoutis cu pere,
Pere in lava de ciocolata
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postO placinta pe cinste :)..... gustoasa tare :)
Placinta aperitiv cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii