Tarta cu nuca de cocos este un desert simplu de preparat, cu aroma de cocos ce te duce cu gandul la vacanta.
1. Oul intreg se bate putin cu zaharul, se adauga margarina topita si racita, nuca de cocos si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta aluatul si se da la rece 20-30 minute.
2. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se adauga nuca de cocos, se stinge focul si se lasa sa infuzeze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, laptele se strecoara si se pune iar pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cele 30g de unt, amestecand din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand a atins punctul de fierbere se da deoparte.
3. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat bine cu restul de zhara si zaharul vanilat, pana cand obtinem o spuma alba. Peste aceasta spuma se adauga treptat faina alternand cu cate putin lapte cald si amestecand continuu. Dupa ce am incorporat toata faina, se pune si restul de lapte si se pune iar la foc mic, amestecand continuu pana crema se incheaga. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Dava vreti puteti sa bateti spuma albusurile si le incorporati in crema fierbinte.
4. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde putin cu sucitorul (nu e nevoie sa il intindeti de tot cu sucitorul, doar cat sa acopere fundul formei, restul se face mai usor cu mainile), apoi se pune in forma (22cm diametrul) si se continua intisnul folosindu-va de maini. Se inteapa cu furculita si se da la copt la 180gr pana marginile devin usor aurii. Daca vreti, inainte de a da la cuptor, puteti presara 1-2 linguri de nuca de cocos peste blat.
5. Tot la cuptor puneti si cele 2 linguri de nuca de cocos pastrata pentru ornat. Se intinde nuca pe o hartie de copt/folie de aluminiu si se da la cuptor pana devine aurie.
6. Dupa ce crusta s-a copt si s-a racit, se scoate din tava, se pune crema si se presara nuca de cocos prajita.
Pofta buna! Reteta Tarta cu nuca de cocos a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...
Gem de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii