Prajituri

Reteta Tarta cu piersici si crema de vanilie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
dorina69 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure"
 
Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se

ingrediente

Pentru blat:
   200g faina
   1 ou
   100g unt
   1 lingura zahar pudra
   1 lingura smantana
   1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
   250ml lapte
   250ml frisca lichida
   45g amidon
   3 oua mijlocii
   1 plic zahar vanilat bourbon
   60g unt
   50g zahar alb
   50g zahar brun
Fructe:
   4 piersici mijlocii
   15g unt
   1 lingura zahar alb
Glazura:
   2 oua
   40g zahar pudra
   Â½ ceasca frisca lichida
   1 ½ lingura amidon
   60g ciocolata neagra

mod de preparare

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.


Pentru crema se masoara frisca lichida si laptele. Din lapte se opreste o cantitate mica pe care o amestecam bine cu ouale si amidonul. Se pun intr-o cratita untul, zaharul, frisca lichida, restul de lapte si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se ia cratita de pe foc si se adauga compozitia cu ou si amidon. Se amesteca bine pana se intareste, eventual se mai tine putin pe foc, amestecand continuu.


Se pune la racit, in apa rece. Fructele se decojesc, se taie bucati si se calesc in unt si o lingura de zahar alb, pana se inmoaie putin si se evapora apa. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit


Se pregateste glazura: se bat spuma ouale cu zaharul pudra, se adauga frisca lichida si amidonul, iar apoi se pune deoparte.
Se topeste ciocolata, se asaza blatul in forma si se asaza un strat de ciocolata peste blat. Se da la frigider , 2-3 minute, ca sa se intareasca ciocolata. Se bate crema de vanilie cu mixerul, la turatie mare, pentru omogenizare si se asaza pe blat. Peste crema se pun fructele (care intre timp s-au scurs de zeama), iar deasupra se toarna glazura. Aranjam marginile aluatului cu o furculita, iar in final se da tarta la cuptor, la foc mic.






Se poate servi cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu la cafea







Alte retete recomandate:

Incearca si Tarta simpla cu nectarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.