Tarta cu portocale si ananas
Aluat: untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit
Crema: se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca.Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele.Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase.Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut.Se da deoparte si se lasa la racit,acoperita cu o folie alimentara,pentru a nu se forma crusta.Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta.Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.
Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot.Se toarna deasupra tartei.Se da la rece cel putin o ora.
Rece.Pentru reusita acestei tarte ar fi ideala:Tava rotunda marca Emile Henry, 29 cm diametru, din ceramica rezistenta.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradSpaghete fabuloase si sanatoase!
Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii