Tarta cu portocale si ananas

Tarta cu portocale si ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu portocale si ananas

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 400 g făină
  • un praf de sare
  • 50 ml apă
  • Cremă:
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru decor:
  • 2portocale
  • 1 compot de ananas
  • un plic de tort jelee transparent
  • sucul de la compot
  • două linguri cu zahăr

Mod de preparare

Aluat: untul se amestecă cu praful de sare, făina şi apa. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde o foaie groasă şi se coace la foc mediu până capătă o culoare arămie. Se lasă la răcit

Crema: se opreste din lapte 100 ml pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca.Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga praful de budinca amestecat cu laptele.Mestecam cu un tel continuu pentru a nu se forma cocoloase.Se pune din nou la fiert si se mai lasa circa u minut.Se da deoparte si se lasa la racit,acoperita cu o folie alimentara,pentru a nu se forma crusta.Dupa ce s-a racit budinca se toarna peste aluatul de tarta.Se decoreaza cu portocale taiate si ananas.
Se prepara tort-jeleul conform instructiunilor de pe pachet folosin sucul de la compot.Se toarna deasupra tartei.Se da la rece cel putin o ora.


Rece.Pentru reusita acestei tarte ar fi ideala:Tava rotunda marca Emile Henry, 29 cm diametru, din ceramica rezistenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor
Bucataras.RO

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor

Spaghete fabuloase si sanatoase!

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola