Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai un aluat fraged de tarta.
Tarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai umplutura.
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform.
Pentru blat se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se pune intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 5-6 minute in cuptorul deja incins. Se scoate tava si se aseaza perele, curatate de coaja si taiate in felii. Deasupra se toarna sosul de smantana si se presara stafide si fulgi de migdale. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Tarta cu pere si migdale se serveste ca desert impreuna cu o ceasca de cafea ori un pahar de coniac.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO salată creată ad-hoc cu ce am găsit prin frigider :D Că deh cică se mănâncă pește în noapte asta;) Cartofii...
Salată de cartofi cu hering marinat, surimi și caperePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii