Tiramisu reţetă originala Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respecti
Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
Dupa ce am amestecat bine laptele, si in final o amesteci pe foc la bain marie se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adauga albusurile spuma, se amesteca totul din cratita.
Se ia o tava de chec (a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece. Piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.
Inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele.
Reteta Tiramisu a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii