Tort cu lapte de pasare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. A

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 25 dkg margarina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 22 dkg faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri lapte praf
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl lapte cu 2
  • 8% grasime
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie
  • 5 dkg zahar
  • 30 dkg unt
  • Pentru decor:
  • 5 dkg gem de caise
  • 10 dkg migdale (prajite
  • maruntite)
  • 2 dl frisca
  • 15 dkg fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru piscot batem o spuma usoara din albusuri si zahar. Batem spuma margarina cu zaharul pudra si adaugam galbenusurile, apoi incorporam si spuma. Amestecam usor si adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele praf. Turnam amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 170 de grade C. Scoatem piscotul si il presaram cu zahar, il rasturnam si il lasam sa se raceasca. Pentru crema fierbem 1,5 dl de lapte, 5 dkg de unt si batonul de vanilie crestat. Restul laptelui il amestecam cu zaharul si galbenusurile si il turnam peste laptele fiert. Incalzim mai departe si amestecam continuu. Nu lasam sa fiarba, sa nu se strice ouale! Racim crema si scoatem batonul de vanilie. Restul untului il batem spuma si il adaugam la amestec. Taiem piscotul racit in doua foi si cea de jos o punem inapoi in forma de tort. Dizolvam 4 linguri de zahar in 4 linguri de apa si stropim foaia. Incalzim putin gemul de caise, ungem foaia din forma si pozitionam cealalta foaie deasupra. Punem inapoi marginile formei si turnam crema. Lasam la rece cel putin 3 ore. La servire ungem marginile tortului cu frisca si il presaram cu migdalele prajite intr-o tigaie uscata. Presaram fulgi de ciocolata deasupra.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Gem de caise
Bucataras.RO

Gem de caise

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...

Gem de caise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola