Prajituri

Reteta Valurile Dunarii

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost a

ingrediente

   Aluat: 200 gr. unt
   200 gr. zahar
   6 oua
   vanilie
   300 gr. faina
   1/2 pacet de praf de copt
   100 gr. migdale macinate
   100 gr
   Nutella
   visine din compot (un bocan mare)
   Crema: 2 pachete de budinca de vanilie
   750 ml lapte
   4 linguri de zahar
   300 gr. unt
   Glazura: 200 gr. Nutella
   25 gr. grasime de cocos (Palmin)
   2 linguri de rom. sau
   pentru cine nu doreste sa faca glazura
   se poate lua cuvertura de ciocolata de lapte

mod de preparare

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava care este invelita cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele.

Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.

Crema: din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma.
Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat cu ceva sirop de pe visine.

Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece.
Incearca si Baclava
Daca ti-a placut reteta noastra "Valurile Dunarii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.