Prajituri

Reteta Valurile Dunarii

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost a

ingrediente

   Aluat: 200 gr. unt
   200 gr. zahar
   6 oua
   vanilie
   300 gr. faina
   1/2 pacet de praf de copt
   100 gr. migdale macinate
   100 gr
   Nutella
   visine din compot (un bocan mare)
   Crema: 2 pachete de budinca de vanilie
   750 ml lapte
   4 linguri de zahar
   300 gr. unt
   Glazura: 200 gr. Nutella
   25 gr. grasime de cocos (Palmin)
   2 linguri de rom. sau
   pentru cine nu doreste sa faca glazura
   se poate lua cuvertura de ciocolata de lapte

mod de preparare

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava care este invelita cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele.

Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.

Crema: din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma.
Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat cu ceva sirop de pe visine.

Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece.
Incearca si Placinta cu branza, caise si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Valurile Dunarii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite