Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste. se lasa 10 minute la re
Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste. se lasa 10 minute la rece, apoi se mai bate pentru inca 2-3 minute la turatie mare. Pe rand, se adauga fructele. Mai intai murele, care se sparg cel mai greu, apoi zmeura si la urma coacazele. Se amesteca energic, cu o lingura din lemn sau plastic. Se da desertul la congelator pentru 5-6 minute dupa care se adauga mierea de mana si se amesteca o data sau de doua ori cu lingura, cat sa intre mierea printre fructe, dar sa nu se omogenizeze. Optional se pot adauga alune de padure prajite sau miez de nuca. Se decoreaza cu aceleasi fructe de padure din compozitie.
Se serveste rece.
Alte retete:
Lapte de pasare Spuma de capsuni Dulceata de zmeura
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii