Tarte

Reteta Cheescake copt cu cirese

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h:30m 
momo121 postat de
Postat pe: 17-06-2018
Adaugă în cartea de bucate
O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara!
O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce.
Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort!
Retete dietetice

ingrediente

8 portii

   Pentru blatul de biscuiti
   200 g biscuiti oreo ( dar se pot folosi si cei obisnuiti)
   60 g unt topit
   Pentru crema de branza
   200 g branza de vaci
   800 g crema de branza (fromage frais)
   250 g zahar
   1 plic zahar vanilat
   5 linguri cu varf de faina
   5 oua mari
   esenta de vanilie
Pentru invelisul de cirese:
   400 g cirese proaspete
   4 linguri cu varf zahar
   50 ml apa
   1 lingura de amidon
   putina zeama de lamaie

mod de preparare

Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25 cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apasam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.


Pentru crema de branza:

Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.

Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheescakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheescakului se misca usor ca un jeleu.

Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit despridem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:
Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
Dam deoaprte, iar cand este caldut il turnam peste cheescake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.


Se serveste rece!

Incearca si Tarte cu crema si dulceata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake copt cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.