Tarte

Reteta Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu prune (Reteta Video)"
 
• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm,

ingrediente

10 portii

Blat:
   zahar pudra 3 linguri
   margarina sau unt rece, taiat cubulete 125 g
   faina 250 g
   apa rece 2 linguri
   un praf de sare
   oua 1 buc
Crema:
   dovleac ras 1 kg
   scortisoara macinata 1 lingurita
   cardamon macinat ½ lingurita
   ienibahar macinat ½ lingurita
   apa de trandafiri 2 linguri
   crema de tiramisu 300 g
   zahar 150 g
   oua 2 buc mari
   amidon 2 lingurite
Bezea:
   albusuri 3 buc
   un praf de sare
   zahar 100 g

mod de preparare

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul tocatorului de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti un aluat ferm, nelipicios. Puneti compozitia intr-o folie de plastic si lasati la frigider pana preparati crema.
• puneti dovleacul ras intr-o cratita incapatoare si caliti-l impreuna cu zaharul pana se evapora tot sucul lasat, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca
• cand compozitia s-a racit, mixati cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina si adaugati condimentele, ouale, amidonul si crème patisserie. Mixati din nou totul.
• Tapetati cu ulei si faina o forma de tarta, de preferabil cu fund detasabil si intindeti aluatul pentru tarta, apoi asezati-l in forma, presand usor si pe pereti
• turnati crema de dovleac in forma, peste blat si coaceti in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute
• intre timp preparati bezeaua, bateti albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender si adaugati apoi treptat zaharul, pana bezeaua devine lucioasa
• scoateti tarta din cuptor si asezati deasupra bezeaua, formand moturi cu o lingura, apoi coaceti inca 5 minute, pana bezeaua devine aurie
• scoateti tarta din cuptor si lasati-o la racit 30 de minute in forma, apoi scoateti tarta si mutati-o pe un gratar pana se raceste complet

Pofta buna!
Incearca si Tarta de cocos cu gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac, crema de tiramisu si bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.