Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul,

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • biscuiti digestivi - 400 g
  • unt (la temperatura camerei) - 170 g
  • scortisoara - 2 lingurite
  • Pentru crema:
  • suc de mere - 300 ml
  • amidon - 3 lingurite
  • galbenusuri de ou - 4 buc
  • unt - 20 g
  • zahar - 160 g
  • esenta de vanilie - 2 lingurite
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru jeleu:
  • mere - 3 buc
  • suc de mere - 200250 ml
  • zeama de lamaie - 3 linguri
  • zahar gelifiant - 2 linguri
  • Gellfix - 1 pachet

Mod de preparare

• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender
• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot
• ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava, astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa
• umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata
• gauriti cu o furculita din loc in loc blatul
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 minute, pana se rumenesc
• scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca
• intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara
• dizolvati linguritele de amidon in sucul de mere, amestecand bine
• puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic, si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul
• adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu
• amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic, atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este preferabil sa faceti acest lucru, pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema)
• turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;
• taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie
• asezati-le in tava, peste crema de vanilie
• adaugati pe foc sucul de mere
• cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant 
• odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix
• amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase)
• turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore.

Savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Colac cu carne si branza
Bucataras.RO

Colac cu carne si branza

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...

Colac cu carne si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola