Tarte

Reteta Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)"
 
• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender
• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul,

ingrediente

8 portii

Pentru blat:
   biscuiti digestivi - 400 g
   unt (la temperatura camerei) - 170 g
   scortisoara - 2 lingurite
Pentru crema:
   suc de mere - 300 ml
   amidon - 3 lingurite
   galbenusuri de ou - 4 buc
   unt - 20 g
   zahar - 160 g
   esenta de vanilie - 2 lingurite
   coaja rasa de la o lamaie
Pentru jeleu:
   mere - 3 buc
   suc de mere - 200250 ml
   zeama de lamaie - 3 linguri
   zahar gelifiant - 2 linguri
   Gellfix - 1 pachet

mod de preparare

• macinati biscuitii fin, in tocatorul cu bol al Breville Hand Blender
• amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot
• ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava, astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa
• umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata
• gauriti cu o furculita din loc in loc blatul
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 minute, pana se rumenesc
• scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca
• intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara
• dizolvati linguritele de amidon in sucul de mere, amestecand bine
• puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic, si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul
• adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu
• amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic, atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este preferabil sa faceti acest lucru, pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema)
• turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;
• taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie
• asezati-le in tava, peste crema de vanilie
• adaugati pe foc sucul de mere
• cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant 
• odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix
• amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase)
• turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore.

Savurati cu placere!
Incearca si Cheescake copt cu cirese
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.