Torturi

Tort de Anul Nou

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 1h 
gicuta69 postat de
Postat pe: 01-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!!

ingrediente

15 portii

Blat:
   3 oua
   100 g zahar
   150 g faina
   30 g cacao
   70 ml apa
   50 ml ulei
   o lingutita praf de copt
   esenta de rom
   un praf de sare
Mousse de ciocolata alba:
   300 g ciocolata alba
   300 ml frisca lichida
   o lingurita gelatina
   4 linguri de apa
Mousse de ciocolata neagra:
   200 g ciocolata 5o% cacao
   100 g ciocolata cu lapte
   300 ml frisca lichida
   o linguita gelatina
   4 linguri apa
Banda de ciocolata:
   100 g ciocolata 50% cacao
   100 g ciocolata cu lapte
   75 g unt
   o lingura frisca
   plastic de ambalat cu bule

mod de preparare

Blat:


Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea.


Mousse de ciocolata alba:


Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.


Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.


Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):


Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului.

O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.


Asamblare:


Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic ( folie alimentara), turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba. Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.


Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata. Dam din nou tortul la frigider cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.

Incearca si Tort cu piscoturi Vienez
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite