Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca,
mod de preparare
Blatul: se pun intr-o cratita cantitatile indicate de nuci, zahar si apa si se amesteca toate pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga 7 galbenusuri si 3 linguri cacao, plus arome. Se incorporeaza apoi albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia de blat intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor, la foc mic, pentru o ora.
Crema: se amesteca pe foc pana se ingroasa ouale(albus si galbenus), laptele si cacaoa, dupa care se adauga untul taiat cubulete si se lasa sa se topeasca (focul stins) si sa se raceasca. Tabletele de ciocolata menaj se razuieste pe razatoarea cu o lama sau cu un cutit. Aceasta si ciocolata preferata se pun in doua castronase. Cind crema s-a racit, se freaca bine (sau la robot), apoi se aduga ciocolata menaj.
Montarea tortului: se taie blatul in doua si se pune un strat generos de crema si ciocolata menaj. Se poate orna tortul imbracat doar in crema peste care se presara ciocolata rasa preferata (si nuci caramelizare si alune, dupa imaginatie)
Incearca si Tort de mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de ciocolata cu blat de nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe