Reteta de Dobos in stil italian este o reteta deosebita de prajitura de casa. Acest fel de prajitura este o reusita imbinare a traditionalului desert italian Panna cotta cu dobosul pe care il stim noi. Retetea se pregateste in t
Acest fel de prajitura este o reusita imbinare a traditionalului desert italian Panna cotta cu dobosul pe care il stim noi. Retetea se pregateste in trei etape dupa cum urmeaza:
1. BLAT DE CAFEA
Untul se taie bucatele si se mixeaza pana la o consistenta spumoasa. Moment in care se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi cafeaua solubila. Se adauga pe rand ouale, dupa fiecare ou se bate aproximativ 1/2minuit. Se adauga faina si praful de copt. Compozitia rezultata se imparte in 5 parti egale si se coace in forma tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins la 160°C timp de 12-15minute (in functie de cuptor). Eu am copt in tava dreptunghiulara si apoi am decupat blaturile rotunde Blatul nu trebuie sa aiba mai mult de 0.5-1cm inaltime. Eu am mai facut jumatate de compozitie pt ca voiam sa fie tortul mai inalt si-mi trebuia si "material" pentru capitonarea peretilor formei de tort.
2.PANNA COTTA
Intr-o craticioara puneti frisca lichida si batonul despicat pe lung. Adaugati coaja de lamaie si zaharul (daca folositi frisca indulcita nu mai adaugati zaharul, va iesi prea dulce). Puneti frisca pe foc si fierbeti 12-15minute dupa care dati-o deoparte si strecurati-o, cat este inca fierbinte adaugati-i gelatina inmuiata in prealabil apa rece. Apoi dati la frigider sa se inchege.
3. ASAMBLAREA TORTULUI Faceti un caffè coretto (adica cafea indulcita) la care adaugati o lingurita - doua de brandy). Acesta va fi siropul cu care veti insiropa blaturile. Puneti in forma(18cm) de tort pregatita cu folie transparenta primul blat. Imbracati si peretii formei si insiropati din belsug. Puneti deasupra blatului doua-trei linguri de panna cotta. Procedati in acest fel blat-panna cotta, blat-panna cotta pana sus. Daca doriti un tort in forma de 18cm mai inaltut atunci e musai sa faceti panna cotta mai multa, mariti cantitatea la 1 l.
Introduceti tortul Dobos in stil italian la frigider peste noapte, dupa ce il scoateti din frigider ungeti cu unt si decorati cum va place.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postFetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita...
Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascavalIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii