Torturi

Reteta Dobos Usor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
Ioja Lavi 10471 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbe

ingrediente

   Blatul: 10 albusuri si galbenusuri
   10 linguri faina
   10 linguri zahar
   1 lingurita praf de copt
   1 lingurita rom
   Crema: 8 oua
   8 lingurite zahar
   Afulgi de ciocolata
   un pachet unt
   1-2 lingurite rom

mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.
Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.
Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.

Crema: Intr-un vas de metal sau de sticla se amesteca ouale si zaharul si se tin pe foc la bain marie pana se ingroasa. Se adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata, se ia de pe foc vasul si se lasa la frigider aproximativ o ora.

Se freaca untul pana devine crema, se adauga rom si amestecul de ciocolata si se amesteca bine.

Se face tortul, punandu-se un blat, un rand de crema si, in final, se decoreaza cu crema de ciocolata.



Incearca si Tort de ciocolata cu crema caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos Usor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite