Torturi

Reteta Tort Barbie de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
mikidaniro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
>
Tort Barbie de ciocolata este o retete de tort grozava. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa folositi crema de zahar sau martipan.

ingrediente

Pentru blat:
   400g faina
   7 oua
   200g zahar
   2 plicuri zahar vanilat
   7 linguri de ulei
   1/4 lingurita bicarbonat
   1 lingura esenta de vanilie
Pentru creme:
   1 litru de lapte
   8 linguri de zahar
   150g unt
   450g ciocolata neagra
   250g ciocolata alba
   2 plicuri budinca de vanilie
   2 linguri amidon
Pentru sirop:
   1
   5 kg apa
   100g cacao
   250g zahar
   25 ml esenta de rom (o sticluta)

mod de preparare

Tort Barbie de ciocolata este o retete de tort grozava. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa folositi crema de zahar sau martipan.
Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se intaresc,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura,se adauga faina putin cate putin si se amesteca in continuare. E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos. Se unge forma cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea. Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Cremele:

Laptele, zaharul si untul se pun intr-un vas pe foc pana se topeste untul si incepe sa fiarba.Se ia de pe foc si din aceasta compozie se scoate 1/3, cam 3 polonice, in alt vas unde se adauga ciocolata alba,in compozitia ramasa se adauga ciocolata neagra. Se pune vasul cu ciocolata alba inapoi pe foc,iar cand s-a topit ciocolata se adauga budinca amestecata cu o lingura de amidon dizolvate in putina apa rece si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si prinde consistenta unei creme. Cand este gata crema alba se da de pe foc, se adauga vasul cu ciocolata neagra si se procedeaza la fel: se dizolva budinca cu amidonul intr-un vas si se adauga in vasul de pe foc.Se amesteca pana prinde consistenta unei creme.

Siropul:
Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Dupa ce au inceput sa clocoteasca se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se adauga esenta de rom.

Montarea tortului:

Se taie blatul in 3 parti egale,se aseaza in forma in care l-am copt (fara fund,doar inelul) partea de jos a tortului, se insiropeaza bine, se pune jumatate din crema neagra, se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza bine si se pune crema alba, se pune partea de deasupra a tortului se insiropeaza bine si se pune restul de crema neagra ramasa. Se tine in frigider pana a doua zi cand il ornati dupa preferinte. Eu am avut ''comanda'' de Barbie:).



Tort Barbie de ciocolata se serveste ca desert, dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.

Incearca si Tort de branza si miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.