Torturi

Reteta Tort cioco - piersica

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Blatul:
Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC.
Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si

ingrediente

   6 oua
   180g zahar
   130g ciocolata amaruie
   130g unt la temperatura camerei
   175g faina
   o priza sare
   coaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilat
Pentru crema:
   500g piersici din compot
   125g iaurt
   125g smantana
   300ml frisca lichida
   1 plic zahar vanilat
   3 linguri zahar
   1 lingura zeama de lamaie
   40 ml lichior Amaretto
   1 plic gelatina
Pentru ornat:
   200ml frisca lichida
   1 plic intaritor frisca
   50g ciocolata rasa
   3 jumatati de piersica

mod de preparare

Blatul:


Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180gC.


Se amesteca untul moale cu 100g zahar, sarea, zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt, se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar (80g).


Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se incerca cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici, dar nu prea mult.


Intre timp se pregateste crema:


Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zeama de lamaie si 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. (eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot 4-5 linguri).


Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca.


Se taie cubulete piersicile (mai putin 3-4 jumatati care se pastreaza pentru ornat), peste care se adauga lichiorul, se lasa 10-15 minute sa intre lichiorul in ele.


Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama.


Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema. Tortul se finiseaza cu restul de frisca (200ml) batuta bine cu intaritorul. Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa. Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Pofta buna!
Incearca si Tort pestisor cu kiwi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cioco - piersica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.