Torturi

Reteta Tort cu alune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma.

ingrediente

Pentru blat:
   8 albusuri
   300 gr alune prajite
   280 gr zahar
   vanilie
Pentru crema:
   8 galbenusuri
   8 linguri zahar pudra
   1 baton de ciocolata
   140 gr unt
   1 jumatate baton de vanilie

mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.


Se face crema: se freaca intr-un vas, in bain-marie, galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cu o treime din cantitatea de crema.




Se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:





Tort cu zmeura


Tarta cu caise


Tort diplomat
Incearca si Tort cu martipan si pere in vin rosu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.