Torturi

Reteta Tort cu ananas si vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Aceasta reteta de tort cu ananas si vanilie este foarte versatila, o puteti pregati si sub forma de prajitura. Tortul are blaturi pufoase, crema fina de vanilie si ananas din belsug.

ingrediente

BLAT:
   5 oua
   5 linguri de zahar
   5 linguri de faina
   1
   5 linguri de ulei
   1 plic praf de copt
    
CREMA:
   2 oua
   250 ml lapte
   5 linguri zahar
   2 linguri cu varf amidon
   zahar vanilat
   esenta vanilie
   50g unt
   80 ml frisca lichida batuta
    
JELEU DE ANANAS:
   1 cutie compot ananas
   4 linguri de zahar
   3
   5 foite de gelatina
    
SIROP:
   siropul din compotul de ananas + 180 ml apa + 3 linguri zahar
    
GLAZURA:
   200g ciocolata cu cacao
   180 ml frisca lichida
   1 lingurita miere
   2 lingurite lapte
   2-3 picaturi coniac
   2 lingurite unt solid

mod de preparare

Se face un blat galben de tort( nu are sens sa mai explic cum ca sigur stiti) sau folositi o reteta de baza pt. blat care va satisface si care fiecare cred ca o are. Se taie blatul in trei nivele. TAVA in care am copt blatul este 18/18 cm.




Crema: intr-o craticioara se bat ouale, se adauga laptele , se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua dupa care se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se va ingrosa compozitia destul de tare , sa nu va speriati ca asa trebuie sa fie.
Se da de pe foc si se incorporeaza 50 g unt si esenta de vanilie. Lasati sa se raceasca si dati la frigider. Bateti 80 ml frisca lichida si o incorporati cu mixerul in crema de lapte care va capata o consistenta mai moale cremoasa.




Pregatim jeleul de ananas /capsuni/caise/piersici: Se pune ananasul din compot fara zeama in blender si se mixeaza pana devine pasta. Gelatina se hidrateaza in putin compot si se tine deasupra flacarii nu direct pe foc si fara sa fiarba, cf instructiunilor de pe plic.
Ananasul pasat se pune pe foc mic cu zaharul pana la topirea acestuia , putin . Cand e caldut se adauga gelatina si se da la frigider cateva ore bune.
Acest jeleu trebuie sa aibe consistenta unui pireu de fructe gros sau a unu gem gros.




De fapt trebuie intai facut jeleul ca sa aiba timp sa se intareasca si sa nu pierdeti timp si apoi crema.




Toate fiind facute m-am apucat de asamblat tortul. Am insiropat blaturile, nu mult sa nu se rupa, cu siropul dat o data in clocot si racit, am pus jeleul de ananas, crema care e asa buna si mi-au tot furat din ea baietii si la final capacul .




Am facut glazura rupand ciocolata in bucati peste frisca lichida si am pus pe foc mic. am adaugat celelalte ingrediente si am amestecat continuu panasa topit ciocolata. Daca vi se pare preagroasaglazura o puteti subtia cu 1 ingurita lapte.
Se toarna calda peste tort incepand din centru cate un pic si ea se intinde. o nivelam cu un cutit si nu o turmam in strat f gros pt.ca se glazureaza de 2 ori tortul. Dupa prima glazurare se da 15-20 min. la frigider si se mai glazureaza o data.




Se decoreaza dupa bunul plac.




Reteta de tort cu ananas si vanilie a fost propusa de flor pe forum culinar.


Serviti tortul cu ananas si vanilie de la rece.

Incearca si Tort cu caise si kiwi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.