Torturi

Reteta Tort cu ciocolata si crema

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
>
Crema de la acest tort, se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.

ingrediente

   10 oua
   12 linguri de zahar
   2 linguri de pesmet
   2 linguri de faina si
   20 linguri de nuca
Crema:
   4 galbenusuri
   300 g zahar
   un pachet de cacao si
   2 ciocolate
   250 g apa
   100 g zahar si
   100 g rom.

mod de preparare

Pentru tortul cu ciocolata si crema, frecam galbenusurile cu zahar, adaugam albusurile batute spuma tare, apoi adaugam pesmetul, nucile, faina si un varf de cutit de bicarbonat. Amestecam bine, dupa care coacem la foc potrivit in tava rotunda tapetata cu faina si ulei. Crema - 4 galbenusuri, 300 g zahar, un pachet de cacao si 2 ciocolate. Se amesteca, pe baie de aburi, pana devine ca o smantana groasa. Separat se bat spuma 400 g unt, si cand este crema rece, se amesteca bine. Se insiropeaza foile cu 250 g apa, 100 g zahar si 100 g rom. Aceasta crema se poate folosi si la tort din piscoturi ornat cu frisca si dulceata de capsuni.


La final, blatul se taie in 4 foi,tortul cu ciocolata si crema se insiropeaza, se umple cu crema, iar deasupra se pune ciocolata rasa.

Incearca si Tort cu afine si marshmallow
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.