Torturi

Reteta culinara Tort cu ciocolata si crema caramel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tort cu ciocolata si crema caramel este delicios si poate fi pregatit la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie ciocolata, frisca, oua, faina si altele.

ingrediente

   Blat: 5 oua
   10 linguri zahar
   5 linguri ulei
   2 linguri cacao
   esenta de menta
   7 linguri faina
   1 lingurita praf de copt
   50 g ciocolata Crema caramel: 200 g zahar
   100 g unt
   150 g frisca lichida Crema ganache de ciocolata neagra: 150 g ciocolata cu lapte
   300 ml frisca lichida
   1 lingurita gelatina
   esenta de menta Crema ganache de ciocolata alba: 100 g ciocolata alba
   150 ml frisca lichida
   2 linguri nuca de cocos
   1 lingura zeama de lamaie Sirop: 100 ml apa
   50 g zahar
   esenta de menta Glazura: 50 g ciocolata
   25 g frisca lichida
   25 g unt
   esenta de menta

mod de preparare

Tort cu ciocolata si crema caramel este delicios si poate fi pregatit la orice ocazie festiva.




Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa pregatiti prima data blatul: mixati albusurile cu zaharul, galbenusurile, uleiul si esenta de menta. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si ciocolata maruntita. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coc doua blaturi, in forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare in doua pe orizontala, pentru a obtine 4 foi.





Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se raceasca.





Crema ganache de ciocolata neagra:
Frisca lichida se pune intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga esenta de menta si gelatina, inmuiata in apa si topita la baie de aburi. Se lasa amestecul la rece cel putin 3 ore, apoi se mixeaza pana devine cremos.
Crema ganache de ciocolata alba se prepara dupa aceeasi modalitate.





Glazura:
Se topesc ciocolata, frisca lichida si untul, la foc mic. Se lasa sa se raceasca.





Sirop:
Se amesteca apa cu zaharul. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.





Asamblarea:
Se tapeteaza cu folie alimentara tava in care a fost copt blatul. Se aseaza prima foaie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel, calduta. Se pune foaie a doua, se insiropeaza si se intinde crema alba. O alta foaie insiropata si jumatate din crema neagra. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se toarna deasupra glazura calduta.
Se lasa la frigider, pana se intareste glazura.


Se scoate tort cu ciocolata si crema caramel pe platou si se decoreaza cu crema neagra ramasa. Se mai pot folosi fructe, frunze de menta si fulgi de migdale.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

Incearca si Tort Winter
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite