Torturi

Reteta Tort cu crema de iaurt si whiskey

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:30m 
andreea_2010 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Tort cu crema de iaurt si whiskey este o reteta de tort delicioasa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie aniversara. Pentru tortul cu crema de iaurt si whiskey aveti nevoie de faina, zahar, oua, iaurt si crema de whiskey

ingrediente

Blat:
   2 linguri cafea instant
   6 oua
   200 gr zahar
   2 plicuri zahar vanilat
   150 gr faina
   1 plic praf de copt
   100 gr nuca macinata
Crema 1:
   300 ml frisca lichida
   1 pliculet gelatina
   2 plicuri zahar vanilat
   150 gr cirese din dulceata
strat de piscoturi:
   200 gr piscoturi
   100 ml cafea fiarta
Crema 2:
   500 gr mascarpone
   2 linguri miere de albine
   coaja de la 1/2 lamaie
   2 plicuri gelatina
   100 gr iaurt natur
   100 ml crema de whiskey
Decor:
   fulgi de migdale
   cirese din dulceata

mod de preparare

Tortul cu crema de iaurt si whiskey este o reteta de tort delicioasa pe care o puteti pregati pentru orice ocazie aniversara. Inainte de a va apuca de lucru dati drumul la cuptor pe foc mare.




Adaugati la cafea 2 linguri de apa calda. Bateti apoi albusurile spuma cu un strop de sare si 1 plic zahar vanilat. Galbenusurile se amesteca bine cu cafeaua, zaharul si zaharul vanilat.




Faina se amesteca cu nuca, praf de copt si amesecul de galbenusuri. La sfarsit adaugati si spuma din albusuri. Compozitia obtinuta se pune in tava de tort si se coace cam 35 de minute. Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua pe orizontala.





In timpul cat se coace blatul puteti face cele doua creme. Pentru prima crema, bateti frisca la care se pun si doua pliculete de zahar vanilat, precum si gelatina. Aceasta crema o puneti peste unul dintre cele doua blaturi obtinute. Peste crema puneti ciresele din dulceata dupa care puneti totul la frigider.
Pentru a doua crema puneti gelatina sa se inmoaie in 150 ml apa rece, dupa care incalziti la baie de aburi. Mascarpone se amesteca cu mierea, crema de whiskey, coaja de lamaie, iaurtul si gelatina incalzita la baie de aburi.
Piscoturile inmuiate rand pe rand in cafea se pun peste blatul cu crema pe acre ll-ati scos din frigider. Peste stratul de piscoturi se pune crema cu iaurt. Se pune la rece inc ao jumatate de ora, dupa care puneti peste cealalta jumatate de blat.




Tortul cu crema de iaurt si whiskey se orneaza decoreaza cu fulgi de migdale si cu cirese din dulceata.


Se feliaza dupa ce a stat la rece.
Alte retete de tort recomandate:

Incearca si Boston Cream Pie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si whiskey" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.