Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.
Siropul: Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.
Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.
Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa. Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa, o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata. Se da la rece inainte de servire.
Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/tort-cu-vanilie-si-capsuni.html
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineM-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii