Torturi

Reteta Tort cu doua creme

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva

ingrediente

Pentrut.blat:
   10 oua
   10 linguri de zahar
   10 linguri de faina
   1 praf de sare
   esenta de vanilie
   1 plic praf de copt
   1 lingurita razatura de portocale
   1 lingurita razatura de lamaie
   1 mana de stafide
   2 linguri de coniac
   zeama de la compot ananas sau caise pentru insiropat
Pentru creme:
   1 ciocolata heidi tiramisu
   1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate
   1 ciocolata cu cereale
   1 ciocolata cu caramel
   2 cutii mascarpone
   1 fiola esenta rom
   1 fiola esenta vanilie
   1 cutie mica de frisca

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora. Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.





Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga. Se adauga esenta de vanilie si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al treilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa.

Se orneaza dupa preferinta. Se lasa la rece, iar la servire se feliaza.


Alte retete recomandate:
Incearca si Tort de castane si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.