Tort cu doua creme ganache si fructe

A fost ziua tatalui meu si am facut un tort delicios... si daca stau sa ma gandesc, cred ca eu am mancat cel mai mult din el :))

Portii
16
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu doua creme ganache si fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Diametru tava: 26 cm.
  • Sirop:
  • 200 ml frisca lichida.
  • 150 g zahar;
  • 600 ml apa.
  • Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
  • 150 g ciocolata alba;
  • 200 ml frisca lichida.
  • In plus:
  • 2-3 banane;
  • 280 g zmeura conservata;
  • 450 ml frisca (tinuta la frigider);
  • o lingura cacao;
  • 5 linguri zahar;
  • 60 g pelete de ciocolata neagra;
  • 30 g pelete de ciocolata alba.

Mod de preparare

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi. Sirop: Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca. Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri): Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza. Asamblare: Se taie blatul in trei foi. In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se aseaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga Crema 1 si se aseaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga Crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte) pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert gogosi cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert gogosi cu ciocolata

Desert gogosi cu ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola