Torturi

Reteta Tort cu doua creme ganache si fructe

portii reteta 16 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 2h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 13-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
A fost ziua tatalui meu si am facut un tort delicios... si daca stau sa ma gandesc, cred ca eu am mancat cel mai mult din el :))

ingrediente

16 portii

Blat:
   6 oua
   un praf de sare
   12 linguri zahar
   6 linguri ulei
   esenta de vanilie
   8 linguri de faina, cu varf (325 g)
   un plic de praf de copt (10 g).
   Diametru tava: 26 cm.
Sirop:
   200 ml frisca lichida.
   150 g zahar
   600 ml apa.
Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
   150 g ciocolata cu lapte
Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
   150 g ciocolata alba
   200 ml frisca lichida.
In plus:
   2-3 banane
   280 g zmeura conservata
   450 ml frisca (tinuta la frigider)
   o lingura cacao
   5 linguri zahar
   60 g pelete de ciocolata neagra
   30 g pelete de ciocolata alba.

mod de preparare

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi. Sirop: Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca. Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri): Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza. Asamblare: Se taie blatul in trei foi. In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se aseaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga Crema 1 si se aseaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga Crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte) pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar).
Incearca si Tort Winter
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme ganache si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.