BLATUL: 1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt. 2. La final se inglobea
BLATUL:
1. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, si se adauga uleiul. Trepta se adauga si faina impeuna cu praful de copt.
2. La final se inglobeaza galbenusurile batute spuma.
3. Se coace intr-o tava cu diametrul de 24 cm, la 180 grade C, timp de 45-50 min. Rece se taie pe trei nivele.
CREMA
1. Se lasa visinele sa se scurga. Zeama obtinuta se amesteca cu 2 pliculete de zahar vanilat si cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa.
2. Se ia de pe foc apoi se adauga visinele si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
3. Intre timp se bate bine frisca.
ASAMBLARE
1. Se pune primul blat, apoi jumatae din compozitia de frisca, iar deasupra jumatate din compozitia de visine. Peste se pune blatul al doilea, apoi frisca si iar visine. La final se pune blatul al treilea(capacul).
2. Se niveleaza bine pe margine si se introduce la frigider.
3. Tortul l-am decorat cu frisca (frunze, trandafiri albi, ramuri, muguri). trandafirii rosii au fost din buttercream.
Pofta buna!
Reteta Tort cu frisca si visine a fost propusa de lily pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu visine gasiti aici:
Tort de ciocolata cu iaurt si visine,
Tort cu visine si crema de brinza,
Tort cu visine Padurea Neagra
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAm gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...
Shaorma cu piept de puiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii