Tort cu lichior de portocale

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • praf de copt. Pentru crema: 200 g ciocolata
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 2 portocale
  • coaja confiata de portocale
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 2 linguri de jeleu de portocale

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se amesteca praful de copt cu putin otet si se incorporeaza impreuna cu faina in albusuri. Se unge o forma rotunda cu unt, se toarna aluatul si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si o cana si jumatate de lapte si se pune vasul la fiert in bain-marie. Se amesteca mereu pana cand se ingroasa crema. Se freaca untul spuma, iar ciocolata se rupe in bucatele si se topeste intr-un vas in baie de aburi.

Se adauga ciocolata peste untul frecat si se incorporeaza cu lichiorul de portocale si coaja confiata de portocala, se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in jumatate. Se face un sirop din zahar, zahar de vanilie si o cana de apa. Se adauga coaja rasa de portocata si se toarna peste blaturi. Se asaza un blat pe un platou, se acopera cu felii de portocale si cu jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se acopera tortul cu felii de portocala, asezate in cercuri concentrice, pe margine se imbraca in frisca. Se incalzeste putin jeleul si se intinde peste feliile de portocala. Se tine cateva ore la frigider.

Alte retete de tort recomandate

Tort de visine

Tort diplomat

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Plachie de cod
Bucataras.RO

Plachie de cod

O mancarica tare buna daca va place pestele!

Plachie de cod
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola