Torturi

Tort cu migdale si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat ouale cu zaharul pina avem o spuma alba si cremoasa. Se adauga faina, praful de copt. Amidonul, migdalele macinate si se amesteca usor. Se pune

ingrediente

   4 oua
   70 g faina
   150 g zahar
   70 g amidon
   50 g migdale
   un praf de copt
   75 g dulceata de pere
   200 ml vin
   o lingura cafea
   400 ml smantana
   un plic intaritor pentru frisca

mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pina avem o spuma alba si cremoasa. Se adauga faina, praful de copt. Amidonul, migdalele macinate si se amesteca usor. Se pune compozitia in tava de tort si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se racesca foarte bine si se taie in 2. Se unge blatul de jos cu gemul de pere. Se incalzeste vinul si se dizolva ness-ul. Se pune gelatina la muiat si se amesteca apoi cu compozitia de ness. Se bate frisca cu inatritorul si se incorporeaza gelatina. Se amesteca si se da la rece 30 min. Se umple tortul cu crema si se da la rece pina in momentul servirii.
Incearca si Tort festiv de nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite