Torturi

Reteta Tort cu zmeura si crema ganache

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Dedicut postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Tortul cu zmeura si crema ganache este o reteta ce imbina aroma delicioasa a ciocolatei cu cea fructata a zmeurei, o combinatie delicioasa!

ingrediente

Pentru blat:
   3 oua
   50 ml ulei
   3 lg zahar
   1 lg cacao
   2 lg faina
   jumatate de pachet de praf de copt
    
Pentru ganache:
   500 ml frisca lichida
   350 g ciocolata
    
Pentru jeleul de zmeura:
   1kg zmeura
   10-12 lg zahar
   6 foi de gelatina (10g)
    
Pentru ornat:
   un plic de tort gelee rosu
   ciocolata
   zmeura

mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 1 minut, nu cat sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava cu hartie de copt pe fund si pe pereti unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace pentru circa 25 min in cuptorul bine incins, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ganache-ul:

Se pune frisca lichida la incalzit, intre timp se rupe ciocolata cubulete si se adauga peste frisca. Cand frisca s-a incalzit bine se ia vasul de pe foc si se amesteca pana ciocolata se topeste in intregime. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider pt minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a se pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar se bate ganache-ul cu mixerul pana se obtine o crema compacta.

Jeleul de zmeura:

Se spala si se lasa la scurs zmeura.Se pune impreuna cu zaharul pe foc, amestecand din cand in cand, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 min. Se lasa la racit.
Inainte de a-l pune pe tort, se inmoaie foile de gelatina in putina apa rece, se pun intr-un ibric 2-3 lg de amestec de zmeura, se pun foile de gelatina inmuiate si se lasa putin pe foc, timp in care se amesteca gelatina.
Se mai adauga peste zmeura cu gelatina cateva linguri din compozitia rece de zmeura, apoi se omogenizeaza totul.

Asamblarea tortului:

Se pune blatul pe platoul pe care urmeaza sa se serveasca tortul, se pune inelul tavii in jurul blatului. Deasupra de aseaza in strat uniform ganache-ul si se niveleaza deasupra. Se da la la frigider circa 2 ore sau la congelator pentru cca 20 de minute. Se toarna apoi jeleul de zmeura peste ganache. Se niveleaza si se da la frigider pt 3-4 ore. Se pune apoi tort gelee, se da la frigider pt inca 1-2 ore sa se intareasca inainte de a-l orna. Se scoate inelul din jurul tortului si se orneaza dupa preferinte, cu zmeura si ciocolata.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este http://shabbychicshop.ro/cutii-metalice-si-cutii-cadou/792-set-cutii-metalice-katie-alice.html


Tortul cu zmeura si ganache de ciocolata se serveste rece.

Incearca si Tort cu ciocolata si crema de portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si crema ganache" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.